akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check de Bredero Mavo

vmbo-t, mavo/havo klassen, tweetalig onderwijs

Volop
in beweging

Bij ons leer je verschillende vaardigheden aan om te kunnen ondernemen. Wil jij ook je eigen toekomst creëren? Dan is ondernemen erg belangrijk!

Samen bereik je meer dan alleen. Wij werken hier op school graag samen met elkaar door bijvoorbeeld samen problemen op te lossen. Verder hebben we verschillende projecten waarbij je samenwerkt met klasgenoten.

Communiceren omvat heel veel. Leren hoe je omgaat met de media en hoe je werkt met Photoshop.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt.
  • donderdag 25 januari, 19.00 - 21.00 uur
  • woensdag 7 februari, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag
  • vrijdag 16 februari, 15.00 - 17.00 uur en 19.30 - 21.00 uur
  • woensdag 7 maart, 14.30 - 16.00 uur: lesjesmiddag

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Refika
Karlik


Ubaidah
Gallil

Filmpjes over onze school

Interessante vakken, aardige mensen

Interessante vakken, aardige mensen

Er wordt hier niet gepest

Onze aula is mooi versierd, daar word je vrolijk van

Adres

Gare du Nord 5, 1022 LD Amsterdam

Communiceren en ondernemen

Wij praten veel met elkaar en doen projecten samen

Van de redactie. Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten.

Je moet weten dat wij hier op school echt veel met elkaar praten. In de lessen bijvoorbeeld moet je iets presenteren. Misschien vind je dat moeilijk, maar het is ook heel leuk en je leert er veel van. Verder is iedereen heel open naar elkaar en als iemand een probleem heeft dan wordt daarover gepraat. Verder ga je hier veel samenwerken met verschillende kinderen. We zijn namelijk een echte multiculti-school met veel culturen, ja gezellig toch? En we hebben een gezellig gebouw met veel kleuren, heel vrolijk allemaal. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat er ook regels zijn, dus je mag echt niet alles. We hebben goede docenten en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Oh ja en iedereen wordt gelijk behandeld, dus niemand wordt voorgetrokken!

Wie kan je hier tegenkomen?

Mustapha Belaaras
Conciërge
Schiet op, anders kom je te laat!
Berit Denecke
Docent Nederlands
Lesgeven is inspireren en motiveren. Wat je geeft, krijg je terug.
Dineke Knelange
Docent Frans
les chansons d'aujourd'hui : Alors on danse, Papaoutai, Formidable !!

Bekijk onze
verhalen

Open dagen

Geslaagde open avond

Op donderdagavond 19 januari vond onze eerste open avond plaats. Er waren ruim 350 bezoekers, waarvan ongeveer 130 geïnteresseerde groep 8-leerlingen! De geïnteresseerde groep 8-ers kregen eerst uitleg over de Bredero Mavo. Er werd onder andere gepraat over mavo/havo (werken en cijferen op twee niveaus), TTO (tweetalig onderwijs) en LO2 (sportklas). Daarna werden de bezoekers rondgeleid door ons moderne gebouw. In de gymzaal kon je actief aan de slag. Bij de talen (Frans, Engels , Nederlands) ging je op vakantie via het reisbureau naar Engeland en Frankrijk. Op de vierde verdieping gebeurde van alles bij de vakken wiskunde, techniek, natuur/scheikunde en media & design. Van het maken van een hoovercraft, skelter, het programmeren van een robot tot het maken van shampoo. Onze eigen DJ’s zorgden voor achtergrondmuziek. We hopen dat je het naar je zin hebt gehad.

Van de redactie

Tweetalig Onderwijs

Veel voordelen als je TTO doet

Op onze school kun je tweetalig onderwijs doen. Dat is echt een goede keuze. Ik dacht dat het moeilijk zou zijn, maar dat valt mee. Je went er namelijk snel aan. Niet in alle lessen spreek je Engels, maar wel bij Informatica, Economie, Gym, Geschiedenis, Aardrijkskunde, bij mentorles, en bij Engels natuurlijk. De boeken en schriften zijn wel in het Nederlands. Het leuke is dat je ook leert samenwerken. Als je niet weet hoe je iets moet zeggen, dan kun je het aan de kinderen vragen die naast je zitten. Zij kunnen je ook helpen met verbeteren. Wat het voordeel is van TTO? Je krijgt een extra diploma, en Engels wordt minder moeilijk. Kinderen die TTO doen halen meestal hogere cijfers dan de andere kinderen!

Refika Karlik

Wen-dagen

Zo leren we elkaar goed kennen

Ben je eerste klasser? Dan ga je bij ons de eerste drie dagen op Wen-dagen. Je gaat dan activiteiten doen buiten school, bijvoorbeeld naar Artis, sportdag, of wandelen door de stad. Je krijgt allerlei leuke opdrachten, bijvoorbeeld voor geschiedenis ga je kunstwerken zoeken in de stad. Hierdoor leer je de andere leerlingen en de docenten goed kennen voordat het schooljaar echt begint.

Jasmine Kabdani

Van wie krijg je les?

Onze meester Hollink

Ik wil je iets vertellen over meester Hollink. Hij geeft erg leuk les. Meester Hollink is grappig, hij maakt leuke opmerkingen en vertelt alles in zijn eigen woorden. En hij vertelt er verhalen bij, vaak over dingen die hij zelf heeft meegemaakt. Bij een les over spieren vertelde hij wat hij had meegemaakt met een kerstboom optillen: hij ging met zijn hand langs de brievenbus en sneed toen een spier door. Je doet in de les ook leuke proefjes, bijvoorbeeld met potjes chocomel, natrena, aardappelpuree. Dan doe je er jodium bij, en als het zwart wordt dan zit er zetmeel in.
Ook een SO geeft hij op een leuke manier. Dat gebeurt klassikaal. Hij stelt de vraag en tekent op het bord en dan moet je het antwoord op je eigen papier schrijven. Meester Hollink kan heel streng zijn, maar hij geeft je ook ruimte. Hij snapt ons, en hij luistert naar ons. We zien hem als een vriend, een mattie.

Ubaidah Gallil

Gymnastiek

Welkom op onze gymles

Op de Bredero Mavo heb je 4 uur gym in de week. Het zijn blokuren wat betekent dat je 2 uur achter elkaar gym hebt. Het is echt erg leuk! Het lijkt veel korter, de tijd is zo voorbij. Je doet in gymles verschillende dingen: warming-up, een spel en ook weer afsluiten met een spel. Trefbal is het leukste spel. Je leert samenwerken, want als je in het spel niet mag lopen dan moet je wel de bal gooien naar iemand anders. Je kan gym krijgen van Meester de Lange, Meester Ebbes, Meester Franken of Mevrouw Van der Leij.

Refika Karlik

Topscore Cheerleading

Dit hebben wij geregeld

Vorig jaar was er op onze school cheerleaden van Topscore. Samen met mijn vriendinnen heb ik geregeld dat er cheerleaden bij ons werd aangeboden voor het eerste en tweede leerjaar. We hebben echt heel veel lol beleefd en samen veel gedanst. Ook hebben we meegedaan aan een wedstrijd met scholen uit heel Amsterdam. We hebben helaas niet gewonnen, maar we vonden het een hele leuke tijd!

Shemayra Hoogvliets

facebook
twitter