akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check De nieuwe Havo

havo en havo/vwo-klas

voorbereidend HBO

Op De nieuwe Havo doe je niet alleen kennis op, maar leer je ook waarvoor je die kennis nodig hebt. Dus: leren èn doen! We bereiden je direct voor op een vervolgopleiding in het hbo. Zo leer je al vaardigheden die straks nodig zijn op het hbo.

Je kunt kiezen voor de Sportplus, Scienceplus of Cultuurplus, dit zijn de keuzevakken van onze school. Ben je bijzonder geïnteresseerd in sport en wil je daarin nog beter worden, dan is Sportplus voor jou de beste keuze. We hebben ook Scienceplus als je een sterke voorkeur hebt voor experimenteren en alles wat met de natuur te maken heeft. Vind jij kunst en cultuur interessant? Dan is Cultuurplus voor jou de beste keuze. Kies wat jij het leukste vindt of het beste bij je past.

Twee keer per jaar zijn er projectweken en wordt er samengewerkt met bedrijven/instellingen om je kennis in de praktijk toe te passen. Ook zijn er verschillende spannende miniprojecten waarbij je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt. Bijvoorbeeld de projectweek ondernemen, waar je leert om in een team een eigen bedrijf te starten. Hier begin je al mee in het eerste jaar! We zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent voor het hbo.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt.
  • woensdag 7 februari, 14.00 – 16.00 uur: Meeloopmiddag
  • zaterdag 17 februari, 10.00 – 13.00 uur
  • maandag 19 februari, 19.00 – 21.00 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Lotte
Wardenaar


Walid
Lahwasni

Filmpjes over onze school

Je leert elke dag wat nieuws

De aula is heel gezellig, open en licht

Ik heb elke dag zin om naar school te gaan

Door de nieuwe vakken krijg je extra uitdaging

Adres

Buiksloterweg 85, 1031 CG Amsterdam

Veel extra vakken en activiteiten

Een creatieve, leuke en bijzondere school

Van de redactie. Onze school is echt bijzonder. Wat ons zo aanspreekt zijn de keuzevakken die je kan volgen, zoals Lifestyle informatics.

Onze school is echt bijzonder. Wat ons zo aanspreekt zijn de keuzevakken die je kan volgen, zoals Lifestyle informatics. Dat is een vak waarbij je met computers kan werken, wat niet alle scholen doen. Cultuur+ is ook een keuzevak waar je heel creatief kan zijn en waar uitjes naar theaters en musea worden georganiseerd. Deze vakken zijn heel leuk, en het is veel doen en niet teveel theorie. Je leert ook samenwerken en experimenteren. Los van de vakken zijn er ook nog veel leuke activiteiten zoals de ondernemersweek, smashbal, zaalvoetbal, cheerleaden enz. Verder hebben we hele aardige leraren en leraressen en natuurlijk heb je een metrix of mentor. Ze geven allemaal anders les en dat is leuk! Dus hou je van een uitdaging? Dan moet je onze bijzondere school komen bekijken.

Wie kan je hier tegenkomen?

Elise van Weene
Docent Gym
Spelend leren: dat is toch het leukste wat er is!
Ruth Stijntjes
Docent Cultuur
Cultuur beleven en kunstzinnige talenten ontwikkelen.
Marijke Flentge
Docent Engels
Dare to learn and learn to dare.
Joan Tjong Akiet
Docent Nederlands
Wie veel leest, kan veel vertellen.

Bekijk onze
verhalen

Nieuw programma

Major en minor

Vanaf augustus vernieuwen we ons onderwijs, zodat ons programma nog beter aansluit op het vervolgonderwijs. We bieden dan de DnH-major en DnH-minor aan. In de DnH-major volg je de schoolvakken. Daarin doe je examen en zo haal je het havodiploma: jouw ticket voor het hbo. In de DnH-minor ontdek je jouw interesses. Je ontwikkelt je talenten en vaardigheden. Hiermee heb je de juiste basis om succesvol te zijn op het hbo (en daarna). Drie keer per jaar kies je een minor waarvoor je een halve dag per week in een groepje aan een project gaat werken.

Open dagen

Gezellige open dagen

Het was gezellig druk tijdens de open avond. Ruim 180 leerlingen uit groep 8, en ook groep 7, hebben onze school samen met hun ouders bezocht. Met grote zoemende quiz-knoppen kon je meedoen aan een quiz over de moderne vreemde talen Engels, Duits en Frans. Verder kon je bij Lifestyle Informatics puzzels oplossen door te programmeren, bij wiskunde 3D-puzzels oplossen door logisch nadenken en bij scheikunde bruisballen makken voor in bad. Ook kon je je gezondheid testen bij science door je bloeddruk en je longinhoud te meten en bij gym kon je actief deelnemen aan een hindernisparcours. Het was een leuke, gezellige en geslaagde open avond!
Ook hebben we al twee succesvolle meeloopmiddagen gehad. Tijdens de meeloopmiddagen programmeerden de leelringen een eigen tekenfilm bij Lifestyle Informatics, kregen ze een les Engels en losten ze een misdaad op met een sporenonderzoek bij science.

Van de redactie

Digitaler

Op onderzoek met je laptop

Op onze school wordt het allemaal steeds digitaler. We hebben een speciaal vak met computers: Lifestyle Informatics, dat gebeurt in computer lokalen. Je moet ook elke dag je laptop meenemen. Zo zie je dat we steeds meer op de laptops werken. We gaan ook minder lessen en meer filmpjes kijken en daar informatie uithalen.

Mees Bruin

De sfeer

Het is hier prima!

De nieuwe Havo is een bijzondere school. De sfeer is er prima, en je kan jezelf gewoon zijn. Bij conflicten wordt er gelijk ingegrepen dus daar hoef je je niet druk om te maken. Van binnen is het lekker kleurrijk en je voelt je gelijk weer vrolijk. En hier op school kan je gewoon praten tegen wie je maar wilt, jongens, meisjes, hier hoef je je niet te schamen. En je krijgt een mentor daar kan je alles tegen zeggen. Wordt ook wel genoemd: vertrouwenspersoon. Je hebt ook een Wall of Fame, als je je best doet, wie weet komt jouw kunstwerk er ook op. Je kunt er ook wat van leren!

Walid Lahwasni

Onze kantine

Heilig broodje ei

In onze kantine zijn er erg lekkere broodjes. De kantinejuffrouw is erg aardig. Vooral het broodje ei is heeiliggg! De aula ligt aan de kantine (of andersom), en daardoor ziet het er erg gezellig uit. De hele school eigenlijk, maar vooral de aula bruist van energie. Er is een snoepautomaat, want de kantine is niet fulltime open, dus dat is erg handig.

Lotte Wardenaar

Ondernemersweek

Op de markt voor Peru

Wij hebben op school veel leuke activiteiten zoals de Ondernemersweek. Hier mochten alle eerste klassers een product presenteren en maken dat dan werd verkocht op de kerstmarkt. Van dat bedrag werd het geld opgestuurd naar de cacaoboeren in Peru.

Elisa Abera

facebook
twitter