akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check het Hyperion Lyceum

atheneum+ en gymnasium

Samen Durven Leren

Naast de normale vakken, worden er drie nieuwe vakken aangeboden in de onderbouw: grote denkers, lifestyle informatics en logica & argumentatieleer, en in de bovenbouw het nieuwe vak drama en rede. Ook wordt het vak science gegeven. Daarnaast maak je kennis met klassieke vorming, waarbij zowel de beginselen van de Griekse als van de Latijnse taal de revue passeren. Aan het einde van het eerste jaar maak je een goede en gefundeerde keuze tussen atheneum+ of gymnasium.

Ons motto - Voor wie wil is niets te moeilijk! – inspireert ons dagelijks handelen. De docenten zijn betrokken, hebben passie voor hun vak en willen dit overbrengen aan leerlingen en collega’s.

Je werkt elke periode aan een groot vakoverstijgend project volgens de methode van Project Based Learning. Je gaat dan onderzoek doen en levert een creatief eindproduct op.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt.
  • donderdag 25 januari, 19.30 - 21.30 uur
  • zaterdag 27 januari, 10.00 - 13.00 uur
  • lesjesmiddag woensdag 14 februari, 14.00 - 15.30 uur

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Casper
van Beusekom


Salimata
Sambare

Filmpjes over onze school

Je leert elke dag wat nieuws

Door de nieuwe vakken krijg je extra uitdaging

De aula is heel gezellig, open en licht

Ik heb elke dag zin om naar school te gaan

Adres

Docklandsweg 2, 1031 KN Amsterdam

School met ambitie

Er kan hier echt heel veel

Van de redactie. We zijn op onze school altijd bezig met verbeteren, waardoor er heel veel mogelijk is.

We zijn op onze school altijd bezig met verbeteren, waardoor er heel veel mogelijk is. We hebben een mooi gebouw met veel licht in de lokalen maar hier zitten we maar tijdelijk: in 2018 krijgen we namelijk een nieuw gebouw. En we hebben een leerlingenraad, want leerlingen mogen echt meepraten en er wordt geluisterd. Zelfs over de nieuwbouw mogen we meepraten en ideeën bedenken. Ook voor je eigen werk krijg je veel verantwoordelijkheid: zo kun je bijvoorbeeld projecten in je eigen tempo doen, zolang je de deadline maar haalt. We hebben ook een verdiepingsklas, daar kun je o.a. toneel doen en in het schoolorkest spelen, meezingen in het schoolkoor en Japans, Chinees of zelfs IJslands leren. Je kunt ook zelf ideeën voor verdiepingsactiviteiten inbrengen. 

Wie kan je hier tegenkomen?

Tjandra Tol
Docent CKV
Bij beeldende vorming ga je ideeën en gevoelens omzetten in beelden.
Hans Schoonheim
Teamleider
Samen Durven Leren
Iris Driessen
Docent Nederlands
Nederlands is moeilijker als je denkt!
Herbert van de Voort
Science/Scheikunde docent.
Ik? Ik doe science!
Arnold Goudkuil
Conciërge
Ik sta voor iedereen klaar.

Bekijk onze
verhalen

Wiskundeprijsvraag

Uitslag bekend

Tijdens onze open dagen kon je meedoen aan onze wiskundeprijsvraag en veel basisschoolleerlingen hebben hun hersens ermee gepijnigd. Er waren 42 goede inzendingen!

Onder de juiste inzendingen hebben we moeten loten. De prijswinnaars zijn geworden:
• Thomas Dobbelstein (ASVO)
• Eldo de Graaf (Burghtschool)
• Daniël Gevers (De Fuut)

Hartstikke gefeliciteerd!

De andere foutloze inzenders waren:
Walter Konings, Hot van Oekel, Rosalinde, Teun en David Wagemaker, Merlijn Bollen, Rosa Stappers, Noam Leskeg, Saskia/Sara, Quinten, Wouter de Ruiter, Sophia van Zuijlen, Julian Hillebrand, Thijs Arisz, Giel Vroemen, Nina, Gijs van Shie, Ime van Caatum, Flip, Michiel Stolk, Cato Sikkema, Ole Meindersma, Sophie Collé, Maud Denijs, Lieke Zwaan, Duncan, Daniël Copper, Amany, Abbe de Kruijff, Anna Ruales, Ties en Sil Veldhuis, Nonna Gieling, Anouk, Madelief, Mink, Quint, Wouter Groot, Mijntje, Tobias Lamers en Morris van Boekel.

Ook super gedaan, maar we hopen vooral dat je het leuk vond op onze school. Veel succes met je schoolkeuze en misschien tot volgend jaar!

Groeten van de wiskundedocenten van het Hyperion Lyceum

Nieuw schoolgebouw

Meepraten over ons nieuwe gebouw

Misschien vind je ons gebouw nu al mooi, maar we zitten nog in een noodgebouw. Als jullie in de tweede klas zitten, gaan we naar een nieuw gebouw. Dit is leuk, omdat de leerlingen nog veel mogen bepalen over hoe het er uit komt te zien. Er zijn bijvoorbeeld middagen georganiseerd om ideeën uit te werken samen met leerlingen. Ook is er een interieurgroep waarin leerlingen, ouders en docenten samen met de architect gaan praten over het interieur van de school. Vorig jaar stond er een groot bord, waarop iedereen ideeën voor het nieuwe gebouw kon schrijven. Dit heeft ertoe geleid dat er hele leuke dingen komen, bijvoorbeeld een glijbaan van de ene naar de andere verdieping (zie foto). Er zijn ook minder lokalen, maar studielabs. Dit zijn ruimtes waar je met meerdere klassen tegelijk in zit. Dus kort gezegd, het nieuwe gebouw wordt heel leuk en mooi.

Casper van Beusekom

Devices

Handig maar verleidelijk

Op het Hyperion werken we vaak met devices en dat zijn meestal laptops. Het is handig aangezien we niet voor elke les boeken hebben. Je kan dingen opzoeken en werkstukken en presentaties maken in de les. Het is je eigen device. Je hoeft het niet altijd voor schoolwerk te gebruiken. Je kan gerust in de pauzes gamen of muziek luisteren etc. De leraren geven je een bepaalde tijd voor je werk en je moet zelfstandig aan het werk. Misschien is er dan wel verleiding om in de les te gaan gamen of YouTube filmpjes te kijken. Maar dat is ect niet handig, je kan beter op school werken en thuis gaan gamen of op YouTube zitten.

Al je schoolwerk doe je met een google account die school voor je maakt. Met google drive en classroom. Daar kun je documenten opslaan en opdrachten krijgen. Jammer is dat school geen schade vergoed of als je het kwijt raakt. Het is echt je eigen verantwoordelijkheid.

Salimata Sambare

Kantine

Stoute donderdag

Onze school is een gezonde school. We mogen geen chips, cola, snoep, etc. Maar 1 keer in de maand (op de eerste donderdag van de maand) dan mag je wel snoep, chips, cola, etc meenemen. In de kantine verkopen ze dan heel veel lekkers: pizza, hamburgers, donuts, muffins, skittles en chocola en veel meer. We doen dit gewoon voor de lol en het zou wel heel saai zijn als we maar altijd gezond moeten doen. Op de andere dagen verkopen ze gewoon broodjes, met mozarella, gebakken ei, croissantjes etc. De sfeer op Stoute Donderdag is super gezellig en er wordt keiharde muziek gespeeld in de aula.

Salimata Sambare

Als je iets extra’s wilt doen

Vakken om van te houden

Op deze school zijn er veel vakken die andere scholen niet geven: Grote Denkers, Logica en Argumentatieleer en Lifestyle Informatics. Ik vind het heel leuk omdat je je dan kan specialiseren op vakgebieden waar dat op andere scholen meestal niet kan. Ook is het gewoon heel leuk, want je mag meer doen dan bij gewone vakken. Er zijn veel opdrachten waarbij je je fantasie de vrije loop kan laten. Niet iedereen vindt het leuk, je moet echt van dat soort dingen houden. Ik vind alles leuk, maar of alle anderen dat wel vinden weet ik niet. Maar deze vakken stimuleren in ieder geval je creativiteit en manier van denken.

Er zijn ook veel extra vakken zoals toneelles, het orkest en het koor. Toneel is een heel gezellig vak. Ieder jaar spelen we een historische gebeurtenis of klassiek toneelstuk na. Ik geniet echt iedere keer meer van de toneellessen. De extra vakken zijn heel leuk als je iets extra’s wil doen.

Neomi Niesing

Dit was echt nodig

We hebben een leerlingenraad opgericht

Aan het begin van 2015 ben ik met een paar schoolgenoten begonnen met het oprichten van een leerlingenraad. We hebben samen bedacht hoe de leerlingenraad in elkaar zou moeten steken en wat de leerlingenraad zou moeten doen. We vonden het raar dat een school die nieuw en verfrissend is nog niet een leerlingenraad had om de leerlingen te vertegenwoordigen. Sinds begin november is die leerlingenraad er dan eindelijk. Doordat onze school nog vrij nieuw is, zijn er een aantal dingen die nog niet helemaal ‘af’ zijn, ik hoop dat we met de leerlingenraad deze punten kunnen verbeteren.

Rachel de Haan

facebook
twitter