akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check de LUCA Praktijkschool

praktijkonderwijs

samen
aan de slag

Vanaf het eerste leerjaar mag je al stage gaan lopen. Uiteraard begeleiden we jou hier heel goed mee. In het 1e en 2e leerjaar zijn er stages binnen de school en vanaf de 3e zelfs bij bedrijven. Het is toch hartstikke leuk om samen met klasgenoten de kantine te beheren of bij een echt bedrijf het ontbijt te verzorgen?

Het is natuurlijk veel leuker om te leren door te doen dan alleen maar uit boeken te leren. Bij ons op school leer je wat echt bij jou past.

Iedereen wordt gezien en gehoord. Wij vinden het belangrijk om naar elkaar te luisteren. Ontdek samen wie jij bent en wat jij kunt. Iedereen kent en heeft respect voor elkaar.

Ja, ik kom naar de open dagen 2018

  • woensdag 29 november (2017), 14.00 – 16.00 uur: Doemiddag - Aanmelden via je basisschool!
  • woensdag 17 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, locatie volgt.
  • donderdag 20 februari, 17.00 – 20.00 uur: Open dag

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Chitra
Soenessardien


Aaïsha
Ghatoen Sardha

Filmpjes over onze school

De school is heel kleurrijk met leuke kinderen en docenten

Docenten staan altijd voor je klaar als er iets is

De school is heel kleurrijk met leuke kinderen en docenten

Het is een creatieve school

Adres

Javaplantsoen 24, 1095 CS Amsterdam

School voor de echte doeners

Lekker aan de slag met iets wat je leuk vindt

Van de redactie. Onze school zit in een mooi oud gebouw, maar binnen is het helemaal opgeknapt met heel veel licht en mooie kleuren.

Onze school zit in een mooi oud gebouw, maar binnen is het helemaal opgeknapt met heel veel licht en mooie kleuren. De sfeer is ook goed want het gaat er nooit om dat je bijvoorbeeld iets niet kan. Je gaat hier juist dingen doen waar je wel goed in bent dan ben je daarna trots op jezelf. Er is bij ons echt veel respect en de docenten luisteren naar je, na de les heb je vaak een coachingsgesprek dan kijk je samen hoe het gaat. Dingen die je bij ons kan doen zijn bijvoorbeeld koken, multimedia, techniek, echt te veel om op te noemen. Dus is er altijd wel iets wat jij leuk vindt. Ook leuk is dat je stages doet bij echte bedrijven want daar leer je veel van en het is ook heel nuttig. Wij heten niet voor niets het Leer Uitstekend College Amsterdam (LUCA)!

Wie kan je hier tegenkomen?

Rob van Bever
Schooldirecteur
Leren doe je met elkaar en van elkaar.
Meral Ari
Mentor/Docent
De sfeer in de klas is het belangrijkste ingrediënt om te kunnen leren.
Anneke Meerdink
Docent beeldende vorming
Iedereen is creatief!
Annemarie Joosen
Zorgcoördinator
Problemen zijn er om opgelost te worden.
Herbert de Linkers
Conciërge
Ik hou van een dolletje maken, maar ik kan heel streng zijn.

Bekijk onze
verhalen

Open avond

Gezellige open avond

Op donderdag 19 januari hadden we een open avond. Deze is bijzonder geslaagd te noemen. De (toekomstige) leerlingen hebben een rondleiding gekregen van huidige LUCA-leerlingen uit het vierde en vijfde leerjaar. Ze konden zien wat er allemaal te doen is bij ons op school. Bij techniek kon je kijken bij het repareren van fietsen. In de keuken kon je iets lekkers maken en bij kunst en cultuur kon je alle kunstwerken bewonderen. Aan het eind van de rondleiding kon je in de aula de goede doelen markt bezoeken. Er werden door leerlingen allerlei lekkernijen en mooie zelfgemaakte producten verkocht. De leerlingen hadden veel, slimme vragen over het onderwijs op het LUCA. Wij vonden het een zeer geslaagde avond en hopen je volgend schooljaar bij ons op school te zien.

Van de redactie

Onze leuke keuzevakken

Lekker bakken!

Elke vrijdag hebben we vanaf de tweede pauze Keuzevakken. Die duren 2 uur. Je kunt uit heel veel verschillende vakken kiezen. Bijvoorbeeld horeca, verzorging, zelfverdediging, Spaans en Surinaams koken. Je moet 3 keuzes maken en dan gaat een docent kijken bij welk keuzevak je kunt. Er zitten ongeveer 8 leerlingen bij een keuzevak. Ik heb gekozen voor horeca. Bij dit keuzevak bakken we veel, zoals cupcakes, taart en speculaas. Superleuk en lekker! Wat we gebakken hebben, mogen we mee naar huis nemen of direct opeten.
Na 6 weken moet je opnieuw kiezen welk keuzevak je wilt doen. Elke keer komen er ook weer nieuwe keuzevakken bij, dus ik weet nu nog niet wat ik hierna ga kiezen.

Chitra Soenessardien

Leerpleinen

Leerlingen uit verschillende jaren bij elkaar

Nieuw is dat er vanaf dit schooljaar leerpleinen zijn. Vorig jaar waren die er nog niet. Op de leerpleinen komen leerlingen uit verschillende klassen bij elkaar, van hoge tot lage groepen. Er zijn leerpleinen voor verschillende vakken, zoals rekenen en Nederlands. Op de leerpleinen moet je met leerlingen uit verschillende jaren samenwerken. Dat is leuk! En het is handig, want als je iets niet weet, hoef je het niet direct aan de docent te vragen, maar kun je het ook vragen aan een andere leerling. De leerpleinen zijn ingedeeld op niveau. En elke 6 weken word je opnieuw ingedeeld, want misschien heb je veel geleerd en kun je een groepje hoger. Of je hebt nog extra uitleg nodig en dan ga je een groepje lager. Zo wisselen de groepen op de leerpleinen elke keer weer en werk je steeds met anderen samen.

Chitra Soenessardien

Aaïsha Ghatoen Sardha

Eindejaarsfeest

Optredens en dansen

Wij zitten allebei in de leerlingenraad. De leerlingenraad bestaat uit 6 leerlingen. Wij organiseren samen met een juffrouw het eindejaarsfeest van het LUCA. Dat feest is eind december. Het thema wordt Hawaï. Je mag ook optreden op het schoolfeest. “Vorig jaar heb ik gedanst en gezongen”, zegt Chitra, “maar dit jaar doe ik geen optreden.” Voor de optredens moet je eerst auditie doen. Dan wordt er gekeken of je op het feest mag optreden. Hele gekke dingen mogen niet. En als er teveel aanmeldingen zijn, dan kiezen wij als leerlingenraad, samen met de juf, wie er mag optreden. Ook komen er mensen op een gitaar en saxofoon spelen. En je kunt natuurlijk ook dansen. We denken nog na over hoe we de kantine gaan inrichten en versieren. Het is heel leuk om het feest te organiseren.

Chitra Soenessardien

Aaïsha Ghatoen Sardha

Onze leuke keuzevakken

Kettingreactie

Op vrijdagmiddag kun je keuzevakken kiezen. Dat is nieuw en heel leuk. Je kunt kiezen uit wandelen, Spaans, zelfverdediging of het opknappen van de schoolboot. En dierenverzorging, bakken, foto's maken of kettingreactie. Ik doe nu kettingreactie. We gaan een domino-effect maken. Je duwt dan tegen een bal. Die bal gaat rollen en botst tegen een stok. Die stok rolt en botst tegen een autootje. Het autootje gaat rijden. En zo gaat het door. Zo gaat alles in beweging door één duwtje tegen een bal. Dat is erg leuk. Over een paar weken moet ik weer een nieuw keuzevak kiezen. Ik weet nu nog niet welke ik ga kiezen. 

Aaïsha Ghatoen Sardha

Leuke dingen

Een dagje naar Ikea

We doen vaak leuke dingen samen. We zijn al naar Ikea geweest. Dat was heel leuk! We hebben er veel geleerd.

Amira Ali Hussein

facebook
twitter