akkoordDeze website maakt gebruik van cookies.

Check het Stelle 2.0

vmbo basis & kader

Jouw keuze
werkt

Via projecten maak je bij ons al vanaf het eerste jaar kennis met verschillende beroepen. Kiezen doe je pas aan het einde van het tweede jaar. En dat met de hulp van een loopbaancoach. Je kunt kiezen uit 3 profielen: Profiel Media, vormgeving & ICT, Profiel Economie & ondernemen, en Profiel Dienstverlening & producten.

Bij ons op school werk je veel samen. Dat is belangrijk, want als je later gaat werken dan moet je veel met mensen werken. Je leert bij ons hoe je dat doet. Zo leer je een verkoopgesprek voeren bij Economie & ondernemen. Leer je hoe je een sportactiviteit organiseert voor een groep jongeren bij Dienstverlening & producten. En leer je een presentatie geven met moderne media bij Media, vormgeving & ICT.

Wij zijn een kleine en veilige school waar iedereen elkaar kent. Er zijn duidelijke regels, iedereen voelt zich snel op zijn gemak en niemand valt buiten de boot. Via sportactiviteiten en culturele uitstapjes leer je heel snel je klasgenoten kennen. Zo zijn we de afgelopen jaren gaan bowlen en klimmen, zijn er sportdagen en bezoeken we verschillende musea.

Ja, ik kom naar de open dagen 2017

  • woensdag 18 januari, 14.00 - 16.00 uur: VOvA Scholenmarkt, Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam.
  • vrijdag 3 februari, 18.30 - 20.30 uur: Kennismaken op nieuwe locatie Zeeburgereiland (Foekje Dillemastraat 1)
  • zaterdag 4 februari, 10.00 - 12.00 uur: Kennismaken op nieuwe locatie Zeeburgereiland (Foekje Dillemastraat 1)
  • zaterdag 11 februari, 11.00 - 14.00 uur: Huidige locatie (Mr.Treublaan 1-3)
  • donderdag 2 maart, 18.30 - 20.30 uur: Huidige locatie (Mr.Treublaan 1-3)

Mijn naam en e-mailadres

Redactie

Shedea
Kempenaar


Yarielis
Gantier

Filmpjes over onze school

Er zijn leuke uitjes

Er worden goede lessen gegeven

Het is altijd erg gezellig op school

Je leert hier veel en krijgt veel verschillende vakken

Adres

Mr. Treublaan 1-3, 1097 DP Amsterdam

Samen aan projecten werk

Goed les in een supergezellige school

Van de redactie. Wij zijn echt een supergezellige, kleine school. Iedereen helpt elkaar. Er is bij ons veel respect, we lachen elkaar niet uit maar we lachen samen!

ij zijn echt een supergezellige, kleine school. Iedereen helpt elkaar. Er is bij ons veel respect, we lachen elkaar niet uit maar we lachen samen! En in onze kantine kan je lekker vrij zijn op je telefoon met wifi. Zelfs de docenten zijn gezellig maar je kunt ook veel van ze leren en ze zijn vaak grappig. Je krijgt heel goed les en je leert veel over welke beroepen bij je passen door projecten die we samen doen. Je hebt hier zelfs een eigen loopbaancoach! Verder kun je hierbij ons lekker sporten, en er is ook een sportklas voor als je extra sport wilt. Dus je moet echt naar onze school komen als je graag vrienden wilt maken en als je nieuwsgierig bent naar welk beroep goed bij je past. Wij gaan komende zomer verhuizen naar Zeeburgereiland en krijgen daar een splinternieuw schoolgebouw. Dus als je kiest voor het Stelle, kom jij daar ook terecht!

Wie kan je hier tegenkomen?

Gilles Eijndhoven
Conciërge
Als de bel gaat, vlug naar de klas!
Glenn Rood
Docent Lichamelijke Opvoeding
Je kunt alles, zolang je er maar in gelooft.
Serah Jap-A-Joe
Engels
Have a nice day.
Rick Volder
Schooldirecteur
Wie zijn best doet, komt ver.
Inge in het Veld
Zorgcoördinator
Je kunt bij mij terecht voor hulp en steun.

Bekijk onze
verhalen

Nieuw schoolgebouw

Nieuw schoolgebouw komt eraan!

We vinden het heel leuk dat wij een nieuw schoolgebouw krijgen. Er gaan dan wel wat dingetjes veranderen voor ons. Zoals je misschien al weet, verhuizen we eerst naar een tijdelijk gebouw op Zeeburgereiland. Daar gaan we naartoe in juni en dan heten we Stelle 2.0. We blijven daar ongeveer een jaar. In de tussentijd wordt gewoon voor ons tijdelijke gebouw het nieuwe schoolgebouw gebouwd! Nou ja, ze zijn al begonnen, maar dan kunnen we het dan met eigen ogen zien gebeuren. Dat is wel gaaf. We hebben al tekeningen van de architect gezien. We krijgen allerlei plaza's in het gebouw, dat zijn van die open ruimtes waar je met elkaar kunt samenwerken of gewoon lekker zitten. De kleurtjes van het nieuwe gebouw zijn ook heel leuk. We mochten daarover meedenken. Dus kom je volgend jaar naar Stelle 2.0? Dan zit je in 2018 ook in de spiksplinternieuwe school. Wij hebben er zin in!

Van de redactie

Open dagen

Open dagen op Zeeburgereiland

Op 3 en 4 februari hadden we onze eerste open dagen voor Stelle 2.0. Deze vonden plaats op Zeeburgereiland, daar waar onze nieuwe school gebouwd wordt. Het waren twee extra ingelaste open dagen op onze nieuwe locatie, zodat je er alvast een kijkje kon nemen. En dat deden best wat groep 8-leerlingen! Centraal stond de presentatie over de nieuwbouw en de richtingen die je kunt kiezen op het Stelle 2.0. Er was een virtuele tour door de nieuwbouw te zien op een groot scherm, je kon tekenen met een 3D-pen en jezelf laten fotograferen voor een greenscreen om daarna de foto te bewerken. Het waren leuke open dagen.

Van de redactie

Art, Fashion en Design

Leuke ballen en gekke hoesjes

Art, Fashion en Design vind ik het leukste vak. Je leert er veel over mode en werkt vooral met je handen. Je mag heel creatief zijn. We hebben net hele leuke tashangers gemaakt. Ze voelen als stressballen, hahaha. Maar we maken ook andere dingen, zoals hele gekke telefoonhoesjes.

Yarielis Gantier

Leuke lessen

De wiskunde quizzzz

Als je bij wiskunde een som niet snapt, dan maakt meester Pordon er een kwis van. Iedereen die het antwoord weet mag het dan zeggen. Zo lossen we samen veel sommen op in stapjes. Eén keer in de week doen we een echte kwis. Wie er dan wint mag een week lang bepalen welke spelletjes we met de klas doen. Bijvoorbeeld Kahoot. In de klas allemaal tegen elkaar met ons mobieltje. Wiskunde leren met spelletjes is echt leuk, en je leert er snel door denken.

Shedea Kempenaar

Interview meester Rood

Fan van de leerlingen

Meester Rood, wat vindt u eigenlijk van onze school?
Ik vind dat wij een heel erg leuke school hebben. Ik ga in elk geval met veel plezier naar mijn werk. En ik ben echt een fan van onze leerlingen! In de mentorles doen we ‘Democratie kan je leren’ (project vreedzame school). Ik zie dat onze leerlingen dat heel goed oppakken. Door dat project leren de leerlingen zichzelf heel erg goed kennen.

En wat vindt u van onze leerlingen?
Onze leerlingen? Nou, we hebben meestal veel plezier met elkaar. De leerlingen van het Stelle hebben erg veel humor, en ze zijn altijd in voor een grapje. Je ziet dat veel leerlingen een verborgen talent hebben. Maar gelukkig zijn ze niet bang zijn om dat op school te laten zien. Een rappende leerling in de kantine bijvoorbeeld, dat is dus helemaal geen uitzondering.

Wat doet u het liefst op school?
Ik geef het liefst Gymles. Tijdens die les leer ik de leerlingen pas echt goed kennen. En dan weet ik weer hoe ik met ze moet omgaan, en hoe we samen veel plezier kunnen maken...... en natuurlijk hoe we het leerresultaat kunnen verhogen!

Doet u nog wat naast het lesgeven?
Ik ben docent, maar daarnaast ben ik ook nog mentor. Mijn mentor leerlingen kunnen alles met me bespreken en ik help ze natuurlijk ook met van alles. Ik ben ook doorstroom coördinator en ik help leerlingen met het kiezen van een mbo-opleiding. En ik zorg ervoor dat alle leerlingen op school een coachgesprek krijgen. Tijdens dat gesprek bespreken de leerlingen wat ze bij zich vinden passen, en welke keuzes voor de toekomst ze het beste kunnen maken.

Anthony Vale

Schoolfeest

Glamour party

Er is elk jaar een schoolfeest op school. Dat wordt georganiseerd door een aantal eerstejaars leerlingen en tweedejaars leerlingen. Zij bedenken ook het thema voor het feest. Afgelopen jaar was het thema ‘Glamour’. Voor het schoolfeest betaal je € 2,-. Er zijn hapjes en drankjes, maar geen alcohol. Er is een DJ en goede dansmuziek. Je mag ook zelf optreden. Dan moet je van tevoren laten weten wat je wilt doen en ook op welke muziek. Dan kan de DJ de goede muziek meenemen. Meestal komt bijna iedereen naar het schoolfeest, dat is heel erg gezellig! Het volgende schoolfeest willen wij graag mee-organiseren en dan bijvoorbeeld in het thema ‘Hollywood’.

Shedea Kempenaar

De leukste vakken

Tekenen, Koken en Gym

We hebben heel veel vakken bij ons op school. Gym, Biologie, Rekenen, Wiskunde, Nederlands, Engels, Handenarbeid, Koken en nog veel meer. Onze drie leukste vakken zijn Tekenen, Koken en Gym. Het huiswerk dat we krijgen valt wel mee, maar bij Nederlands krijgen we wel altijd veel huiswerk. De boeken zijn echt zwaar, maar er zijn gelukkig kluisjes op school die je kunt huren. Er zijn ook leuke docenten. Die zijn heel chill en rustig. Ze leggen alles goed uit en dan onthoud je het ook beter.

Yarielis Gantier

Aan de slag tijdens mentorlessen

Vreedzame school

Tijdens de mentorlessen doen we vreedzame school. Tijdens die lessen leren we hoe we met elkaar moeten omgaan. Op de IJdoornschool (mijn basisschool) deden we ook al de vreedzame school vanaf de derde klas. Hier doen we ongeveer hetzelfde. We starten vaak met een spelletje in de kring. Via de spelletjes leren we elkaar kennen. Je krijgt bijvoorbeeld een bal en die gooi je naar een klasgenoot. Dan vertel je wat over jezelf. We mogen niet door elkaar praten, want dan ontstaat er teveel herrie en kun je elkaar niet verstaan. Door de spelletjes leer ik omgaan met de bijzondere eigenschappen van mijn klasgenoten.
Van de meester moet je tijdens de les steeds je eigen mening geven. De vorige les deden we een opdracht. De meester vroeg, als iemand wordt gepest ga je dan helpen of niet? En, als iemand valt ga je dan helpen of niet of ga je dan lachen? Ik zou wel helpen. Lachen doe ik niet want ik vind het niet prettig als iemand valt. Daar hebben we het dan over in de klas.
We hebben ook een keer elkaar handen op een bepaalde manier moeten geven en iemand anders moest iemand onze handelen uit de knoop halen. Zo leren we samenwerken.

Fiorenza

Klassevertegenwoordiger

In de leerlingenraad kan ik vertellen wat eersteklassers leuk vinden

Twee weken geleden ben ik gekozen als klassevertegenwoordiger. Ik ben gekozen, omdat ik ook mee doe aan veel schoolactiviteiten. Als klassevertegenwoordiger zit ik in de leerlingenraad. Daar zit ik in samen met de oudere leerlingen van de school. Ik kan in de leerlingenraad vertellen wat eersteklassers leuk vinden. Misschien kunnen we dat dan realiseren via de leerlingenraad. Ik zou het fijn vinden als we bijvoorbeeld een balletje kunnen krijgen, zodat we een voetbalspelletje kunnen spelen op het schoolplein. Nu voetballen we met een blikje en als we vergeten het blikje op te ruimen, dan moet de conciërge dat doen. Dat vinden ze natuurlijk niet leuk.

Aymen

Rondleiding open dag

Hopelijk hebben veel kinderen zich aangemeld

Zaterdag heb ik geholpen tijdens de open dag van mijn school. De bezoekers kregen van mij een boekje met een stempelkaart en plattegrond. Ik heb ze uitgelegd hoe alles werkt op de open dag en ik heb de bezoekers uitgelegd hoe alles verloopt bij ons op school Ik heb ze rondgeleid door de school en gebracht naar de activiteiten die plaatsvonden in de lokalen. Bij ieder lokaal was wat te doen en kregen ze een stempel op hun stempelkaart.

Het was druk op de open dag en ik heb veel mensen rondgeleid. Ik heb ze verteld dat ik het een leuke school vind. Bij ons kun je na school verschillende activiteiten doen. Ik doe na school dans, maar andere leerlingen doen voetbal.

Ik hoop dat veel kinderen zich hebben aangemeld en ik hoop dat ze het volgend jaar net als zo leuk vinden op het Stelle College als ik.

Delyla

Scholenmarkt

Een leuke middag

Woensdag heb ik geholpen bij de scholenmarkt. Hier waren ook andere scholen van het VOvA aanwezig. Ik moest vragen beantwoorden van kinderen van de basisschool en hun ouders. Ik heb verteld hoe het bij onze op school gaat. Iemand vroeg waarom ik voor deze school gekozen heb. Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik meer met sport wil doen en dan kom ik op de sportklas. Een andere ouder zei dat zij gehoord had dat er gepest wordt op school. Ik heb verteld dat er bij ons op school nooit gevochten wordt. Hier op school wordt amper gepest. Als er gepest wordt, dan komen we voor elkaar op of bespreken we het met de meester. Iemand vroeg hoe de leraren zijn. De leraren zijn wel aardig. Ze geven goed les. Als je moeite met iets hebt, dan kan je het vragen. Het is gewoon een goede school. Tijdens de middag heb ik foto’s van kinderen gemaakt voor het green screen. Met de computer heb ik op de achtergrond van de foto’s Mignons gezet. De foto’s met Mignons verstuurt de meester naar de kinderen.
Het was een leuke middag.

Anthony

Naar Walibi

Zin in een uitje?

We maken vaak uitjes. Soms is het alleen met je eigen klas, maar ook wel eens met de andere eerste en tweede klassers. Je gaat bijvoorbeeld naar een museum of aan het einde van het jaar naar Walibi. Dat is echt superleuk!

Anthony van Vale

Aardig maar ook streng

Onze docenten zijn echt leuk

De docenten zijn heel aardig. Ze geven je vaak de vrijheid om een tijdje te praten, maar dan moet je wel weer aan het werk. Soms als het echt druk wordt zijn ze streng maar dat moet ook wel dan.

Lina El Bssita

Blog Soheil

Mijn nestkast

Bij meester van der Pol maken we een nestkast van hout. Bij juf Pijnenburg maken we een werkstuk over een nestkast. Over welke vogels in de nestkast kunnen. In mijn nestkast komt een koolmees.

Bij de eerste opdracht van meester van de Pol kregen we een stappenplan. De tweede week mochten we de planken zagen. De derde week hebben we met spijkers en een hamer de nestkast in elkaar gezet. Volgende week gaan we het klepje maken en het dak erop zetten.

Soheil

facebook
twitter